✅ Alle kleuren led strips

✅ Nummer 1 led strip vergelijker

✅ De beste led strip webshops

Ook interessant
MDAMDA
led strips in je tuin

Tips voor led strips in je tuin – Montagetips & De beste plekken

Led strips zijn niet alleen geschikt voor binnen, ook kunnen ze je tuin prachtig verlichten! Ze zijn energiezuinig, gaan lang mee en zijn op oneindig veel manieren toe te passen. Je gebruikt ze als sfeerverlichting, maar ook zorgen ze voor extra veiligheid. Je weet altijd precies waar je loopt. In dit artikel geven we je enkele tips voor led strips in je tuin. Want er zijn een aantal zaken waar je rekening mee moet houden, zoals de IP waarde. 

Hier moet je op letten bij led strips voor buiten

Wil je led strips als tuinverlichting gebruiken? Dan is het belangrijk dat je de juiste led strips voor buiten aanschaft. Niet alle strips zijn namelijk geschikt voor buitengebruik. Zorg ervoor dat je verlichting met een minimale IP-waarde van 44 kiest. De IP-waarde geeft aan of de strips water- en stofdicht zijn. 

Led strips met IP-waarde 44 zijn bestand tegen spattend water. Maar dit betekent niet dat ze volledig waterdicht zijn. Je kunt IP44 verlichting op een beschutte plek bevestigen, zoals onder een overkapping. Zoek je volledig waterdichte led strips? Dan heb je minimaal een IP-waarde van 67 nodig. 

Hoe led strips monteren in de tuin?

Led strips in je tuin monteren is erg eenvoudig. Zorg ervoor dat je van de strips van tevoren op lengte knipt. De meeste led strips hebben een lengte van 5 meter, maar deze kun je eenvoudig zelf korter maken. Vervolgens kun je de tuinverlichting monteren met dubbelzijdige tape of spijkers. 

Let op: je hebt ook een waterdichte transformator, ook wel driver genoemd, nodig om de led strips daadwerkelijk te laten werken. De transformator zorgt er namelijk voor dat de strips de juiste hoeveelheid stroom krijgen. Wil je meerdere led strips in je tuin monteren? Gebruik dan ook waterdichte koppelstukken. 

De 5 beste plekken voor led strips in je tuin

Led strips kun je op verschillende manieren toepassen in je tuin. Strips met verschillende kleuren zijn perfect als sfeerverlichting, maar ook kun je er paden of opstapjes mee verlichten. Dit zijn de 5 beste plekken voor led strips in je tuin.

Onder de overkapping

De overkapping is een heerlijke plek waar je kunt relaxen, borrelen of feesten. Om de overkapping nog groter te laten lijken, kun je led strips plaatsen. Strips hebben namelijk een ruimtelijk effect. Bovendien kun je de ruimte gezelliger maken door de kleur van de verlichting te veranderen. 

Langs het tuinpad

Led strips kun je heel goed gebruiken als sfeerverlichting, maar ook zorgen ze voor extra functionaliteit. Wanneer je strips langs het tuinpad plaatst, kun je in het donker nog eenvoudiger de weg vinden. 

Bij de vijver

Waterdichte led strips zijn ook geschikt als vijververlichting. Je plaatst ze onder water en vervolgens wordt de vijver prachtig opgelicht. Ook in een fontein komen de strips prachtig tot hun recht. Zorg er alleen wel voor dat je ledverlichting met een IP-waarde van minimaal 67 kiest.

Opstapjes 

Wil je de tuin nog veiliger maken? Wanneer je veel hoogteverschillen en opstapjes in je tuin hebt, zorgen led strips ervoor dat je ook ’s avonds veilig buiten kunt lopen. De strips zijn erg flexibel, dus je kunt ze overal bevestigen. 

Onder tuinmeubelen

Door led strips onder tuinmeubelen te plaatsen, creëer je een moderne en strakke uitstraling. Plaats de verlichting onder een tuinbank voor een ruimtelijk effect. Het lijkt nu namelijk net alsof de bank zweeft. 

Product zoeken

Groot aanbod led strips

Producten vergelijken

Alle A-merk led strips

Webshops vergelijken

Beste led strip webshops

Veilig bestellen

Led strips voor de laagste prijs